Marta jagar nya mål i FC Rosengård. foto: Claes hall/arkiv

Första matchen i FCR för Jensen

malmö I lördags blev det klart att Jack Majgaard Jensen tar över som tränare för FC Rosengård.
I seriefinalen mot
Eskilstuna gör han sin första match som huvudansvarig för laget.

– Det ska bli kul att sätta igång, säger han.

Efter att FC Rosengårds huvudtränare Markus Tilly sjukskrev sig har klubben letat efter hans ersättare. På lördagen blev det klart att dansken Jack Majgaard Jensen tar över. Första matchen blir ett tufft test, borta mot serietvåan Eskilstuna.
– Vi har ett lag som är offensivt balanserat men vi kan inte spela lika offensivt mot lag som Eskilstuna som vi gjorde hemma mot AIK.
Jensen såg matchen mot AIK live och har utöver det sett laget ett par gånger på video.
– Det är klart att det är mycket nytt. Jag har bara varit med på en träning men jag har fått ett väldigt bra intryck och det vimlar av duktiga tjejer i det här laget.

Mot AIK startade stjärnan Marta på bänken, mot Eskilstuna kommer brasilianskan att vara med från start igen.
– Marta är 100 procent. Det var bara en försiktighetsåtgärd att hon inte spelade 90 minuter senast. Hon ser het ut och kommer att starta.
I övrigt saknar FC Rosengård Anita Asante och nya danskan Sofie Junge Pedersen. Succédebutanten senast, Ebba Wieder, kan mycket väl få chansen från start igen.
– Det viktiga är att vi anfaller och försvarar tillsammans. Vi kommer säkert att ha mycket boll i matchen, precis som vanligt. Men då gäller det att vi utnyttjar det också, avslutar Jack Majgaard Jensen.