Trelleborgs FF slog ut BW90 ur svenska cupen efter en stark förstakvart i andra halvlek. foto: ola selby

TFF:s spetskvalitét avgjorde mot BW90

sjöbo Ett heltaggat BW90 började matchen bäst på Bjärsjölagård och tog ledningen tidigt.
Men bortalaget TFF åt sig in i matchen som slutade 1–5.

– Helheten blir bra till slut, säger Patrick Winqvist, nöjd TFF–tränare.
Hemmalaget BW90, till vardags mittenlag i division 2 södra, stod upp bra mot överlägsna serieledaren i division 1 södra, Trelleborgs FF. Åtminstone i inledningen av matchen.
– Jag sa före matchen att om vi ska lyckas måste vi spela bra, TFF får inte ha sin bästa dag och vi måste ha marginalerna med oss i domslut och studsar, säger BW90:s tränare Mladen Blagojevic och fortsätter:
– Första 30 har vi det och då leder vi matchen. Men i slutet av den första halvleken och i början av andra stämde inget för oss och det utnyttjar TFF.

BW90 tog ledningen tidigt och var det bättre laget i ungefär 30 minuter. Sedan började TFF, framförallt genom Salif Camara Jönsson, att äta sig in i matchen. 1–1 kom efter 35 minuter och 1–2 med en minut kvar av halvleken.
– Salif gör ett väldigt snyggt mål, det måste jag säga. Han hade absolut kunnat spela i en högre division än i ettan, säger Blagojevic.
1–2 skulle visa sig vara ett psykologiskt viktigt mål då hemmaspelarna aldrig riktigt hämtade sig.
– Det är ett tungt mål. När vi kliver in för andra halvlek ser jag att besvikelsen inte släppt hos spelarna än. Därför får vi en jobbig kvart där vi inte gör något rätt.
Det var verkligen full fart framåt från TFF i början av den andra halvleken. 1–3 kom genom Zoran Jovanovic på nick efter fint inspel av högerbacken Ali Jasim. 1–4 var ett kanonskott signerat vänsterbacken Jacob Palander och 1–5 gjorde lagkaptenen Kristian Haynes efter ett friläge.

– Den första kvarten av andra är vi riktigt bra och dödar matchen. Samtidigt vill jag att vi ska driva spelet i 90 minuter, säger Winqvist.
Efter att TFF dödat matchen kunde Winqvist kosta på sig att byta ut sina stjärnor Haynes, Camara Jönsson och Jovanovic.
– De som kommer in gör det också jättebra och visar att de vill vara med i startelvan framöver.

I den andra omgången väntar match mot antingen ett lag från Superettan eller Allsvenskan. Dessutom på hemmaplan. Det ser Winqvist fram emot.
– Det blir spännande att få mäta oss med lag på den nivån. Vi strävar ju åt det hållet. Men nu är det fokus på serien.