Carina Levin på plats i bageriet som snart kommer att flytta till ett eget hus. Minst 200 bröd och många sorters kakor bakas här varje dag. På bilden rullar bagare Håkan Jönsson ostkex som kryddats med timjan.
Frank Levin säljer bröd och frukostbullar till Kalle Wallin som även försett sig med tomater.
Snart får bageriet ett eget hus. Här kommer det också att bli drive införsäljning på mornarna.

Fem år med bageriet

VISMARLÖV När Carina Levin startade sin rörelse för fem år sedan kunde hon aldrig tänka sig att den skulle bli så populär.
Snart är det nya bageriet färdigt och där kommer bagarna att sälja bröd och bullar direkt i fönstret på mornarna.

– Jag tänkte att det skulle bli ungefär som när jag hade vävstuga. Jag kunde ha mat på spisen och bara stänga av plattan för att gå ut och hjälpa en kund. Jag trodde det här skulle bli ett pensionärsprojekt som jag kunde gå och pilla med litet då och då, berättar Carina Levin.

Verkligheten för Vismarlövs café och bagarstuga visade sig dock bli en helt annan. Surdegsbröden blev snabbt populära och kakbuffén likaså. Det visade sig att folk gärna åker flera mil för att köpa bröd, äta goda kakor och dricka kaffe ur en kopp med rosenmönster. Den ombonade och lantliga miljön lockar också många.
Kafédelen är utbyggd sedan flera år tillbaka och har plats för 50 gäster inomhus. Snart flyttas ugnarna till nya bagarhuset där personalen får gott om plats.
När flytten är klar kommer man dessutom att börja sälja bröd och bullar direkt genom ett fönster på mornarna. En drive in i lilla Vismarlöv.
Carina Levin har fått mycket uppmärksamhet på olika sätt. Nyligen blev kaféet också omnämnt i White guide café. Guiden har valt ut 316 kaféer i hela landet och Vismarlövs café och bagarstuga föll juryn i smaken.
– Det är helt fantastiskt, skrattar hon. Vi fick bra poäng och det är roligt att få en bekräftelse på att vi faktiskt är bra.
– Nu måste vi leva upp till detta och förbättra oss ytterligare.
Att verksamheten hela tiden utvecklats i lagom takt tackar hon många kunder för. De har kommit med idéer och tillsammans har familjen Levin funderat på hur de vill utveckla sitt koncept.

– Även om vi är större nu är vi angelägna om att den familjära stämningen ska bevaras. Jag vill fortfarande ha en överblick över vad som händer här.
Därför står Carina Levin inte lika ofta i bagarstugan på mornarna numera. Här bakas minst 200 bröd varje dag och som mest 700. Då och då arrangeras sång och musikaftnar och i höst kommer Carina Levin att dra igång pizzakvällar.

Att Vismarlöv i princip inte ligger nära någonting tror Carina Levin haft stor betydelse för framgången.
– Detta är ett slags ingemansland. Vismarlöv ligger mitt emellan Staffanstorp och Svedala och Genarp och Malmö. Det blir nära för många.

Jllkalender

En rad med text

Kommuninformation