Ny högerback till Rosengård

Malmö FC Rosengårds nya sportchef på herrsidan, Amir Poursamad, har gjort klart med sitt första spelarförvärv.
Division 2 – klubben lånar in FC Höllvikens högerback Francis Mensah.

– Vi har haft problem på högerbackspositionen under säsongen och vi tror att Mensah har stor potential, säger Poursamad.

Det har varit en hektisk vecka för Amir Poursamad. Först blev han klar som ny sportchef i FC Rosengård. Efter det gjorde han klart med ny tränare i Malik Sesay. Och nu har han alltså gjort sitt första spelarnyförvärv i 20-årige Mensah.
– Det är kul med fullt ös direkt. Vi har testat några olika spelare på den positionen under säsongen men nu har vi fått in en naturlig högerback.
Francis Mensah har inte fått mycket speltid i FC Höllviken under säsongen, mycket på grund av hård konkurrens i division 1–klubben.

– Jag har pratat mycket med Anders Grimberg (FC Höllvikens tränare) och han har bara positivt att säga om Francis. Enligt Anders har Francis stor potential.
FC Rosengård kommer att låna 20–åringen säsongen ut. I övrigt bygger Poursamad för kommande säsong.
– Det är inget konkret på väg, varken in eller ut ur truppen. Jag jobbar mest med truppen vi har och är glad att vi har kontrakt med Valentino Lai och Emmanuel Okine över nästa säsong.
Eftersom huvudfokus för Poursamad är att bygga en slagkraftig trupp till nästa säsong borde möjligheterna att lyckas med just det vara goda.
– Jag tror inte att vi kommer att gå upp i år men nästa år ska vi vara med där uppe. Det är det jag bygger laget för, avslutar Amir Poursamad.