FC Rosengård tog ett grepp om det allsvenska guldet efter vinsten mot Eskilstuna. foto: Fredrik Sandberg/TT

Rosengård vände och vann toppmötet

MALMÖ FC Rosengård låg under med 1–0 i det allsvenska toppmötet mot Eskilstuna. Men FCR vände och vann efter två mål av Nataša Andonova.
– Vi har ju vänt underläge flera gånger den här säsongen och det hjälpte oss nu, säger FC Rosengårds assisterande tränare Daniel Nilsson.

Matchen började annars sådär för bortalaget när Eskilstuna tog ledningen med 1–0 efter 15 minuter. Efter nick i ribban och en efterföljande tilltrasslad situation kunde Vaila Barsley trycka in bollen.
– Eskilstuna pressar oss högt i den första halvleken och vi får inte igång vårt spel alls tycker jag.
Efter målet började FC Rosengård äta sig in i matchen och skapade också några hyfsade chanser genom Marta och Bachmann. I den 27:e minuten sköt Marta precis utanför och ett par minuter senare var det nära igen genom Kirsten van de Ven.

I den andra halvleken höjde FC Rosengård sig och framförallt rörelsen och bolltempot förbättrades. I den 55:e minuten gjorde Andonova sitt och lagets första mål för dagen efter ett drömskott.
– I andra spelar vi mycket bättre och styr matchen. Då använder vi våra kanter som vi ska och då kommer målen.
Bortalaget fortsatte att spela precis som de brukar, det vill säga med mycket bollinnehav, men hade svårt att luckra upp hemmaförsvaret som spelade tufft.

– Det är inte okej att spela fult när man inte har chans att vinna bollen, sa Marta efter matchen i TV4 Sports sändning.
I den 58:e minuten var det dags för Andonova igen och därmed hade FC Rosengård vänt matchen till ledning 1–2. Andonova har nu gjort fyra mål för klubben på fem matcher.
– Hon är jätteduktig och har stora kvaliteter med sin vänsterfot.
Enda smolken i bägaren för FC Rosengård var att stjärnan Ramona Bachmann tvingades utgå skadad. Det är i nuläget oklart hur länge schweiziskan blir borta.
– Vi vet inte hur illa det är men hon får en smäll på foten. Det kan vara ett uttjänt ledband. Vi får se vad undersökningen under torsdagen säger, avslutar Daniel Nilsson.
Segern innebär att FC Rosengård drygar ut sin ledning i Allsvenskan. Rosengård har spelat ihop 29 poäng på tolv matcher medan tvåan Eskilstuna har 25 poäng.
Närmast för FC Rosengård väntar hemmamatch mot åttondeplacerade Vittsjö den 14:e augusti.