SM–medaljer i sikte för MAI

malmö Under förra årets SM föll MAI på mållinjen i flera grenar. I år vill man ta revansch.
– Vi har många som kan ta medalj. Kan vi åka hem med sju–åtta medaljer är det väldigt bra, säger Philip Nossmy, ledare i MAI.

SM, som i år avgörs i Söderhamn, inleds på fredag och avgörs under helgen. MAI åker dit med 24 tävlande och enligt Nossmy är det åtminstone hälften som har stora medaljchanser.
– Det är jämnt i flera grenar men vi har många med medaljchanser. Vi har dessutom fyra tävlande som toppar statistiken i respektive gren i år.

En av de fyra är Daniella Busk på 100 meter. Busk kommer även att tävla i 200 meter.
– Daniella har nog störst guldchans på 200 meter. 100 meter är jämnt.
De övriga i toppen är Adriana Janic som tävlar i häck, Josefine Magnusson (400 meter) och Axel Härstedt (diskus).
– Häck–tävlingen är ett getingbo. Det är ruskigt jämnt men Adriana har en god chans. Josefine Magnusson har inte tävlat på en månad på grund av en skadad hälsena så det blir comeback för henne, säger han och fortsätter:
– Axel Härstedt har tre motståndare som är inom världseliten i diskus så det blir tufft för honom. Samtidigt har han varit fruktansvärt stabil i år så han har goda chanser att ta medalj.

Axel Härstedts sämsta resultat under säsongen var på DN–galan då han slutade fyra. Nossmy har stora förhoppningar om att Härstedt ska klara kvalgränsen till VM som ligger på 65 meter.
– Även om han inte klarar det bör han bli uttagen.
Förra året tog MAI ett guld på SM och massa silver.
– I år ska vi åka hem med fler medaljer och fler guld, avslutar Nossmy.