Gerd Svensson var konferencier, allsångsledare och sångerska under torsdagskvällen. Över 300 personer fanns i publiken. Foto: Tobias Lagerholm

Allsången tog farväl för i år

Höör Allsången på Berggrenska gården sade farväl och på återseende. Trots konkurrens från sommaroperan, smygöppningen av Höörs marknad och framförallt Hasse Andersson i Eslöv fanns över 300 personer i publiken.

Till och med allsångsledaren Åke Hjerpe spekulerade om pånyttfödde Hasse Andersson skulle plocka mycket av hans publik.
– Det finns lite konkurrens i Eslöv i kväll men det bekymrar mig inte. Kanske tar Hasse Andersson i lite väl mycket med alla uppträdanden i sommar. Samtidigt förstår jag honom att han passar på, sade Åke Hjerpe.

Förutom den regniga dansbandskvällen är han nöjd med årets säsong.
– Vi skulle köra dans på gräsmattan och hade tagit in två dansband för ändamålet. Då skulle det regna så klart. Men dansbandskvällen ska vi fortsätta med.

Trots tioårsjubileet på Berggrenska gården var inte Åke Hjerpe så mycket för att se tillbaka. Det gjorde dock Gerd Svensson som i vanlig ordning medverkat på flera av årets allsångskvällar.
– När Siw Malmkvist var här stannade vi till vid korvkiosken i Höör och snackade en jättelång stund efter uppträdandet.
– Men framförallt minns jag Marianne Mörck för två år sedan. Jag hämtade upp henne i Malmö. Där stod hon osminkad i stora runda solglasögon och en T-shirt. Medan vi repeterade ”I know him so well” från Chess i bilen höll hon på med papiljotter i håret samtidigt som hon sminkade sig. Jag har aldrig skrattat så mycket, berättar Gerd Svensson.
Tillsammans med kapellmästaren Robban Sjöstrand och gästen Lena Pålsson blev det en bra allsångsavslutning i det vackra sensommarvädret.
Nästa år lovar huvudarrangörerna att vara tillbaka igen.

– Kanske kommer Siw Malmkvist tillbaka. Jan Malmsjö hade varit kul men han tillbringar hela sommaren i Florida, sade Åke Hjerpe.

Jllkalender

En rad med text

Kommuninformation