Försökte locka in flicka i bil

Svalöv En man försökte i måndags morse få in en tio-årig flicka i hans bil. ”Du ska in i bilen och det nu!”, ska han ha sagt till flickan enligt hennes mamma.

Det var när flickan var på väg hem från affären vid 9-tiden på morgonen som en bil körde upp vid sidan om henne,i närheten av Heleneborgsskolan.
Mannen stannade nära trottoarkantenoch sa till henne genom en nerrullad fönsterruta: Du ska in i bilen och det nu, berättar flickans mamma.

– I samband med detta insåg min dotter att något inte stod rätt till och började springa in på en smalare väg. Där upptäckte hon en parkerad bil som hon slängde sig bakom för att ta skydd, berättar mamman via Facebook för Skånska dagbladet.

En man i närheten såg 10-åringen komma springande. Han förstod att något var fel och hjälpte flickan hem.
Föräldrarna kontaktade polisen som anlände till platsen under förmiddagen och har upprättat en anmälan om ofredande. I övrigt är polisen mycket förtegen om fallet.
– Vi har vissa uppgifter att gå på. Utredningen får visa hur vi går vidare, om det kommer in fler anmälningar och om det här är något systematiskt, säger Richard Glantz, polisens pressinformatör.
Mamman skrev ett inlägg på Facebook om händelsen för att varna andra i Svalöv och på en dag hade inlägget fått över 2000 delningar.

Jllkalender

En rad med text

Kommuninformation