Håkan Mattsson håller invigningstalet klockan 14 nere i hamnen. Arkivbild

Militär uppslutning på tattooinvigning

ystad Årets invigning av Ystad International military tattoo får en marin prägling när 350 nordiska kadetter deltar i invigningen. Under dagen kommer även musikkårerna marschera genom staden och tattooets ordförande Håkan Mattsson håller tal i hamnen.

Klockan 13.30 i dag startar sommarens tattoo i Ystad. Då marscherar de deltagande musikkårerna från Österportstorg ner till hamnen där den officiella invigningen tar plats. Arrangemanget sker i samarbete med det Nordiska kadettmötet (NOCA) som i år har lagts i Ystad och 350 kadetter kommer därför att närvara under invigningen.
Håkan Mattsson, ordförande, ser fram emot att få sätta igång.
– Jag tycker att vi har en oerhört spännande föreställning på kvällarna. Det är absolut toppmusikkårer från Europa, säger han.

Mellan torsdagen och lördagen visas föreställningen tre gånger ute på Regementsområdet och Håkan Mattsson berättar att det fortfarande finns biljetter kvar.
– Det känns riktigt bra. Om biljettförsäljningen fortsätter som den gjort hitintills så räknar jag med att vi får slutsålt, säger han.

Årets musikkårer består bland annat av det cyklande bandet Bicycle showband crescendo från Nederländerna, ungerska stabsmusikkåren, grekiska flottans musikkår och polska flygvapnets musikkår.
Utöver det uppträder även skotska The Southern highlanders pipes & drums som på grund av sin popularitet kommer tillbaka för andra gången i rad. Det här året utökas deras repertoar med uppträdanden av dansgruppen Troupe of highland dancers.

Musikkårerna kommer också under veckan att göra gästspelningar i bland annat Kävlinge, Staffanstorp, Hörby och Kristianstad.
Inför årets tattoo rekryterades skådespelaren Anders Ekborg som gästartist. Han ackompanjeras av Kerstin Bengtsson som spelar nyckelharpa samt av musikkårerna när han uppträder med sitt nummer.

Ystad international military tattoo pågår till och med lördag och föreställningarna visas på Regementet.

Jllkalender

En rad med text

Kommuninformation