Från vänster pappa Eskil, Ingemar, 12, Klara, 15, Julian, 10, Selma, 15 och mamma Anna. foto: christel behrmann

Barnen utgör laget i Malmö–tävlingen

malmö Sju barn i en familj brukar kallas för ett helt fotbollslag. Familjen Hammarström från Delsbo består av nio barn, och de utgör ett eget ponnylag, med två lag–SM–guld och ett silver på meritlistan.
Den här helgen är det fälttävlan för tvillingarna Klara och Selma.

Lag-SM i hoppning är en tävling mellan klubbar. Familjen Hammarström har bildat en egen klubb kring sin familj och anläggningen i Delsbo, Mitt Hjärta Hästsportförening.

När det blivit dags för finaler i lag-SM för ponny har ingen utomstående behövt kallas in, familjens barn har med råge fyllt lagen.
– Visst är det lite speciellt, och vi har väldigt roligt, säger mamma Anna.

Det handlar om trillingarna Amanda, Mathilda och Lukas, snart 20, tvillingarna Klara och Selma, 15, Ingemar, 12, Julian, 10, Ellen, 7, och Adam, 3. De äldsta flickorna rider inte så mycket längre utan satsar på universitetsstudier.
Just nu är det Klara och Selma som är familjebäst och båda ingår i det svenska fälttävlanslaget vid EM i Malmö.
– Jag älskar terrängmomentet och dressyren är kul när man är bra på det, sa Selma.
Selma ÄR bra på dressyr. Trots att hon red blott åttaårige Sligo Fortunus fick hon ihop ett väldigt bra dressyrprov på fredagen och är bästa svensk, på delad tiondeplats.
Både Selma och Klara vill satsa på ridningen. Hela vårterminen fick de dispens att läsa grundskolan på distans och åkte för att rida och träna på Irland, hos den irländska landslagsledaren Sally Corscadden. Målet var att förbereda för det EM som nu avgörs i Malmö.

– Efter det här får vi ta en diskussion där hemma om vilken gren vi ska satsa på. Blir det fälttävlan får vi nog fundera på att flytta till Skåne några år, sa mamma Anna. Maken Eskil äger också några travhästar, bland andra Mitt Hjärtas Tango som med Thomas Pettersson i sulkyn ska starta i Kriteriefinalen.
EM-fälttävlans dressyrprov avslutades på fredagen och i ledningen är det som väntat dubbelt tyskt, genom Calvin Böckmann och Brandon Schäfer-Gehrau. Men det är Irland som leder lagtävlingen, 0,1(!) straffpoäng före Holland och med Tyskland tätt efter. Sverige ligger sexa, med häng på bronset. Mycket kan ändras under terrängprovet idag.