Det blev allsvenskt motstånd för TFF

malmö På fredagen lottades svenska cupens andra omgång.
För Trelleborgs FF väntar Halmstads BK, för närvarande på 14:e plats i Allsvenskan.

– En trevlig lottning. HBK blir ett bra motstånd för oss, säger Trelleborg FF:s tränare Patrick Winqvist.
Det är onekligen mycket som står på spel. För vinnarna i omgång två väntar gruppspel 2016.
TFF, som leder division 1 södra, får givetvis stå som underdog mot Halmstad. Det hindrar inte Winqvist från att tro på sitt lag.
– HBK är ett bra lag och en bra klubb men vi är bra på det vi också. Vi har chans att slå ut dem om vi spelar bra.
Matchen kommer att spelas på TFF:s hemmaarena Vångavallen antingen den 19 eller 20 augusti.

Det var inte bara Trelleborgs FF som lottades mot starkt motstånd i svenska cupens andra omgång. Division 1–kollegan FC Höllviken ska möta Superettan–laget Ängelholms FF.
– Det bli så klart tufft för oss men vår målsättning är gruppspel och det ser jag som ett överkomligt mål, säger FC Höllvikens tränare Anders Grimberg.

Höllviken, som ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket i division 1, kommer alltså möta ett lag i liknande tabellsituation.
– Jag har sett några av deras matcher på TV och känner till flera spelare. De hade det lite knackigt i början, bytte tränare och sedan har de rustat upp sig tycker jag.
Även om Ängelholm var ett av de ”enklare” lagen att få för Höllviken hade Grimberg inte haft något emot att få någon av Malmö FF eller IFK Göteborg.
– Det hade varit intressant ur andra aspekter. Men att vi fick Ängelholm ger oss större chans att nå gruppspel, säger han.
För övriga skånska lag ser den andra omgången ut så här:
Kristianstads FF–IFK Göteborg, Götene IF–Malmö FF, Eskilsminne IF–Varbergs Bois, Lunden Överås BK–Helsingborgs IF och Hittarps IK–Ljungskile SK.