Felbeslut blev kostsamt för Carey

malmö Det räckte med ett felbeslut, och så var medaljchanserna borta. Svenske Adam Carey lät sin ponny ta ett extra galoppsprång mellan två hinder.
Då föll den bom som kan ha kostat honom en medalj.

– Shit happens, sa hans irländska pappa Kieran.
Adam hade ridit både första omgången i hoppmästerskapet på torsdagen utan fel (och dessutom vunnit själva klassen) med sin Stakkati.

Sedan red han första rundan på fredagen lika bra. Det såg så bra ut att det skulle till ett riktigt missöde för att det inte skulle bli ännu en nolla, i den andra omgången.
Och så inträffade just det, missödet som förstörde mästerskapet för Adam. Han beslöt att lägga in ett extra galoppsprång i anridningen till första kombinationen. Men det blev för trångt, Stakkati kom alldeles för nära och rev grovt. Adam blev skärrad av missödet, red för fort sedan och rev ytterligare ett hinder.
– Adam tappade nerverna, suckade lagledare Jens Fredricson.
– Klart jag är besviken över mitt misstag, men det är bara att komma igen, sa han.

Fredagens två omgångar räknades alltså i den individuella tävlingen men var också lag-EM. Sverige slutade på en klart godkänd sjundeplats. Det blev en hård kamp om medaljerna där Storbritannien, tack vare att sistaryttaren Charlotte Ash red felfritt.
– Visst kände jag pressen, men jag visste att mina ponny hoppar så bra, så jag var aldrig nervös, sa Charlotte.
Idag lördag rids tröstfinalen och i morgon söndag är det dags för final.