En man gömde en yxa i bilen och hävdar att den användes till att hugga ved. Mannen misstänks nu för brott mot knivlagen

Gömde yxa i mittkonsollen av bilen

Hörby Två män i en bil stoppades av polisen och blev genomsökta. I en av männens bakficka hittade polisen en kniv och i bilen hittades en yxa i mittkonsolen.
Nu är den ena mannen misstänkt för brott mot knivlagen.

Det var den 6 juli i år som polisen stoppade en bil i Sniberup i Hörby kommun. Polisen kontrollerade då passageraren som satt i framsätet i bilen, en 24-årig man.
I mannens högra bakficka hittades en 8,5 centimeter lång fällkniv. Polisen beslutade då att göra en rannsakan av bilen varav de hittade en mindre yxa i mittkonsolen.
Yxan ska ha varit 23 centimeter lång och ha förvarats i ett tillhörande fodral.

Både kniven och yxan togs i beslag och 24-åringen anmäldes för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.
I samband med ingripandet misstänks även mannen som körde bilen för grov olovlig körning.
Dagen efter händelsen inträffade gjordes ett förhör med 24-åringen som misstänks för brott mot knivlagen.
I förhöret erkänner mannen brott gällande kniven han hade i sin bakficka, men förnekar brott gällande yxan.
24-åringen säger i polisförhöret att han har en hotbild mot sig och att det är anledningen till att han hade en kniv på sig. Det trots att mannen vet att det är olagligt.

Den unge mannen menar att han använder yxan när han är hos sin morfar och hugger ved.
Anledningen till att han har haft yxan i mittkonsolen i bilen beror, enligt mannen, på att hans barn inte ska komma åt den när denne är i bilen.
En utredning pågår nu och en stämningsansökan har lämnats in till Lunds tingsrätt. I stämningsansökan står det att föremålen var ägnade att användas som vapen vid brott mot liv eller hälsa, något som 24-åringen förnekar.

Jllkalender

En rad med text

Kommuninformation