Vattenkrig
Efter att ha bakat pizza tillsammans gjorde ett femtontal deltagare upp i vattenkrig som avslutning på sommaren. Vattenballonger, muggar och skålar användes för att blötla med vatten och blöta ned kompisarna med.
Viktor Olsson är en av de barn och ungdomar som varit med på utflykterna och aktiviteterna. I går avslutades Lunds kommuns och Tamams sommarsatsning med vattenkrig på Linerogården. Foto: Nils Jönsson
Vattenkrig
Vattenkrig

Sommar full av aktiviteter avslutades med vattenkrig

Lund En sommar fullspäckad med aktiviteter och utflykter avslutades på fredagen på fritidsgården Linerogården i Lund.
Och vad passar bättre att sätta punkt med i värmen än ett vattenkrig?

– Det är kul, vi har vattenballonger, hinkar och vattenpistoler, säger Viktor Olsson, 11 år, entusiastiskt.
Han är en av de barn och ungdomar mellan tio och 16 år från Linero, Klostergården och Norra Fäladen som i sommar har deltagit i en rad olika aktiviteter och utflykter via Lunds kommuns och den ideella föreningen Tamams gemensamma sommarsatsning.
Kommunens fritidsledare och volontärer från Tamam har varit ledare och verksamheten har pågått under sex veckor.
– Vi har gjort massor av saker i sommar. Nu har vi avslutning med lite pizzahäng och vattenkrig, säger ledaren Lisa Hansson från Tamam.

På fritidsgården Linerogården gjorde ett femtontal deltagare upp i den lekfulla striden och ungefär lika många tittade på.
– Jag har en vattenballong som jag ska träffa de andra med, säger Viktor Olsson innan den första av två omgångar vattenkrig börjar på innergården.
Laserdome, badutflykt till Eslöv och en heldag i Malmö är några av alla de andra saker som har hunnits med i sommar.
Allt från en handfull barn och ungdomar upp till 25-30 stycken har följt med.
– Det är första året som vi har det här samarbetet så alla har nog inte hört talas om det ännu, konstaterar Lisa Hansson.

Osama Khattab, 11 år, börjar sexan till hösten och har ägnat några av sommarlovets dagar åt att vara med på aktiviteter.
– Det har varit roligt. Det har varit kul att komma ut och bada. Blir det nästa år igen kommer jag absolut att vara med, säger han.
Han får medhåll av kompisen Noël Mbog.
– Jag har varit här de två senaste dagarna, resten av lovet har jag mest spelat fotboll, det är det jag brukar göra på somamren, säger han.
Fritidsledaren Jacob Bartholdsson hoppas på ett fortsatt samarbete mellan kommunen och Tamam nästa år
– Vi hoppas på det. Det är kul för barnen att kunna komma ut och göra roliga saker på lovet, säger han.

Senaste nytt omLund

Jllkalender

En rad med text

Kommuninformation