Prespa Birlik går fram som en ångvält i division 2 södra och har efter 17 matcher fortfarande inte förlorat. foto: Ola selby
Edafe Egbedi hade lekstuga på sin kant. foto: ola selby
Sekunden senare stod det 2–0 till hemmalaget. foto. ola selby

Egbedi briljerade i Prespas nya kross

Fotboll Prespa Birlik besegrade ett defensivt Torns IF med 3–0.
Hemmalagets första mål gjorde yttermittfältaren Edafe Egbedi, som var bäst på plan.

–Han håller allsvensk klass enligt mig, säger Prespa Birliks tränare Agim Sopi.
Hemmalaget satte tonen direkt i matchen genom att spela som de brukar, med mycket boll och platsbyten mellan olika spelare. Torn försvarade lågt och höll tätt i början.
– Planen var att krympa ytorna och göra det svårt för Prespa men släpper man in första målet här blir det svårt, säger Torns tränare Richard Rinhov.
Första målet kom efter 14 minuter. Efter ett snabbt inkast blev matchens spelare Edafe Egbedi friställd och rullade enkelt in 1–0.

Efter målet fortsatte Prespa, ofta tack vare Egbedi, att skapa lägen.
– Jag tror inte att det finns någon i Allsvenskan som är så snabb med boll som ”Eddy” är, säger Sopi och fortsätter:
– Han ska upp i Allsvenskan, så är det bara. Det är dessutom en ödmjuk kille som jobbar hårt varje match så jag hoppas få se honom på de stora arenorna i framtiden.
Efter hemmalagets ledningsmål var det irriterat i Torn. Det ledde till att bortatränaren Richard Rinhov blev uppvisad på läktaren en kvart senare.
– Du får fråga domaren varför jag blev utvisad. Jag blev frustrerad på domaren för att han gallskrek på våra spelare. När jag sedan pratade med Agim sa domaren att jag skulle gå.
Matchen mot Torn var Prespas tredje på en vecka. Därför vilades bland andra poängkungen Bovar Karim.
– Som jag har sagt innan ger laguttagningarna mig huvudvärk. Vi har så bred trupp. Men nu vill jag att alla ska få spela, säger Sopi.

I den andra halvleken blev hemmalagets spelövertag större och större i takt med att Torn–spelarna blev trötta efter allt bolljagande. 2–0 kom genom Kristian Legiec efter 54 minuter och 3–0 satte skyttekungen Sadat Karim i 85:e.

– Killarna gör en fantastisk match. Jag sa till killarna före matchen att Torn skulle spela på våra misstag. Därför var det viktigt att vi inte gjorde några och det gjorde vi inte heller.
Prespa har nu spelat 17 matcher i rad utan att förlora och leder serien 15 poäng före Hässleholms IF som har en match mindre spelad.
– Vinner vi de tre matcherna vi har kvar i augusti ska seriesegern vara klar. Det känns så i alla fall, avslutar Agim Sopi.