Ungefär 15 000 personer förväntas besöka Höörs marknad under helgen. Foto Stina Sandström
Under torsdagen och fredagen tjuvstartade marknaden med middag och fest, något som enligt marknadsgeneralen Nicklas Persson blev väldigt lyckat. Foto Stina Sandström
Oscar Strandberg brukar gå på Höörs marknad. I år tillsammans med sitt barnbarn Ian Karilla, 11 år, som annars bor i Tel Aviv i Israel.
Joanna Svärd och Anneli Törnbom tycker om att titta på egengjorda hantverk och att titta på folk. Men Joanna Svärd tycker att stånden kunde varit mer organiserade.
Jonna Mårtensson och hennes son Hjalmar, 5 år, besökte på Höörs marknad under lördagen. Hon säger att nöjesfältet är väldigt populärt bland barnen och att marknaden är en trevlig tradition. Foto: Stina Sandström

Marknad matad med glada miner

Höör Nya Torg fylldes snabbt med människor som strosade runt bland de 140 olika stånden. Ungefär 15 000 personer förväntas besöka Höörs marknad under helgen.
– Alla är så glada och det är fantastiskt att se, säger Nicklas Persson, marknadsgeneral.

Efter att ha smygstartat med middag, dans och artister under två dagar var det på lördagen dags för Höörs marknad att kicka igång. För tredje året i rad anordnas den på Nya Torg.
– Jag var rädd att det skulle bli för trångt här men med facit i hand är jag glad att vi flyttade hit, säger Nicklas Persson, marknadsgeneral.
Lördagens regniga start tog en paus när marknaden öppnade klockan tio och framåt förmiddagen tittade solen fram genom molntäcket och värmde skönt.

Men för Ian Karilla, 11 år, var värmen inget problem utan snarare tvärtom. Han var på besök i Höör men bor egentligen i Tel Aviv i Israel.
– Den största skillnaden mellan Tel Aviv och Höör är värmen. Där är det 40 grader just nu, säger Ian Karilla.
En annan besökare, Anneli Törnbom har handlat ett par stövlar, halsband och örhängen på marknaden. Hon är från Finspång utanför Norrköping.
– Jag tycker det finns mycket fina saker här, mer än på marknaderna i Östergötland, säger Anneli Törnbom.
Joanna Svärd håller inte riktigt med. Hon hade velat att det skulle finnas fler matstånd och att de olika sorters stånden skulle vara mer organiserade.
– Nu är det lite utspritt tycker jag. De kunde samlat exempelvis matstånden på samma ställe, säger hon.
Joanna Svärd brukar gå på Höörs marknad och tycker att det är en trevlig tradition.
– Jag tycker om äkta hantverk och jag såg exempelvis en kvinna lite längre bort som hade gjort egna halsband av lammskinn. Jag älskar det unika med det, säger hon.

Nicklas Persson har tillsammans med marknadskommittén från Höörs brottarklubb arbetat hårt för att få ihop de intensiva dagarna och det är med hes röst marknadsgeneralen berättar att han kunde gå hem först vid klockan fyra på lördagsmorgonen.
– Sedan var jag här igen klockan kvart över åtta igen, säger han.
Men det hårda arbetet är ingenting Nicklas Persson klagar över. Han är nöjd över hur marknadshelgen hittills har artat sig.

På torsdagen och fredagen anordnades middag, uppträdanden och dans. Bland annat blev eftermiddag för seniorerna där Lasse Sigfridssons spelade, uppskattad.
– Det var jättelyckat och 250 personer seniorer kom hit, säger Nicklas Persson.
På fredagen avslutades kvällen med en finalshow där Nick Borgen tillsammans med Partyfabriken fick igång publiken.
– Som mest var vi 1 200 personer här i tältet och det var fantastisk stämning, säger Nicklas Persson.
Marknaden har öppet till klockan 17.00 på söndagen.

Jllkalender

En rad med text

Kommuninformation