Dan Beutler visade klass

MALMÖ HK Malmö har börjat hitta formen under försäsongen. På söndagen besegrade man Karlskrona med 31–21.
Detta mycket tack vare ett nytt, offensivt försvar och snabba kontringar.

– Det ser väldigt positivt ut. Mot Karlskrona gjorde vi totalt 13 mål på kontring, säger HK Malmös tränare Ulf ”Tubbi” Sivertsson.

Matchen mellan HK Malmö och Karlskrona var så kallad bronsmatch i försäsongsturneringen som heter Scandic Cup.
HK Malmö gjorde precis som på lördagen mot Ystads IF, bytte samtliga utespelare efter 15 minuter i första och andra halvlek. Målvakterna Niklas Kraft och Dan Beutler stod vars en halvlek och gjorde båda bra ifrån sig.
– Kraft har tolv räddningar i första halvlek och Dan kommer in i andra och räddar tretton skott. Kraft var bra även mot YIF och Dan gjorde flera riktigt fina räddningar mot Karlskrona.
De många räddningar föranleddes ofta av ett bra försvarsspel. HK Malmö spelade 3–2–1 i försvaret långa stunder.
– Hampus Nygren är klockren som spets där och med det försvaret får vi många kontringar. Vi sätter tryck på vår motståndare och får enkla mål, avslutar ”Tubbi”.
Nästa match för HK Malmö är träningsmatchen mot IFK Ystad i Baltiska hallen på torsdag.

På söndagen spelades även finalen i samma turnering där Ystads IF mötte IFK Kristianstad. YIF hade en jobbig dag och förlorade med hela 37–26.
– Vi kan mycket bättre än så här. Vi förlorar stort för att vi viker ner oss i mitten av andra halvlek, säger YIF:s tränare Sebastian Seifert.
Ystads IF började matchen bra och hade också ledningen med 11–10. Trots det stod matchen 17–13 efter första halvlek.
– Vi bränner för många lägen och då kontrar de sönder oss. I andra halvlek blir vi lite stressade och då straffar de oss direkt.

Trots storförlusten ville Seifert berömma två spelare i YIF: Hampus Andersso och Lukas Nilsson.
– Hampus spelar första halvlek på kanten och är riktigt bra.
– Lukas är väldigt bra med tanke på att han har gjort ett pass med laget. Han gör sex mål och han spelade bara 30 minuter, avslutar Sebastian Seifert.
Även Lugi träningsspelade i helgen. För Lugis del var det bortamatch mot danska Nordsjälland, en match Lunda–laget vann med 26–22 efter 15–12 i halvtid. Det var Lugis tredje vinst på fyra träningsmatcher.
Målbäst i Lugi var unge mittnian Alfred Jönsson som gjorde sju mål.