Näringslivschefen Ulf Silbersky hoppas att det kommer in fler bidrag till tävlingen där man kan vinna ett aktiekapital på 50 000 kronor och gratis rådgivning. Arkivbild

Eslövsbor tävlar om att vinna aktiebolag

ESLÖV Den kommande näringslivsdagen toppas av en annorlunda tävling. Då fajtas ett gäng Eslövsbor med sina företagsidéer för att vinna grundplåten till ett eget aktiebolag.

Under finalen på näringslivsdagen den 3 september kommer någon eller några Eslövsbor få stega fram och ta emot priset för sin företagsidé.
Fram till den 20 augusti kan alla som vill anmäla sig till tävlingen, där Eslövsbor eller företagare som vill starta ett aktiebolag kan tävla med sin affärsidé.
– Vi har redan fått in flera intressanta företagsidéer och hoppas få in fler nu när semestrarna är över, säger kommunens näringslivschef Ulf Silbersky.
Han uppger att mellan 15 och 20 bidrag har skickats in hittills.

– Det är stor variation på företagsidéerna som skickats in. Det finns allt från livsmedelsföretag, någon som vill starta ett teknikintensivt företag till handel. Det speglar den bredd som finns i näringslivet i Eslöv.
Under näringslivsdagen kommer fem av de inskickade bidragen ha valts ut,
De som står bakom idéerna får sedan presentera sin idé för en jury och deltagare på näringslivsdagen, i samband med en avslutande paneldebatt om entreprenörskap.
I juryn sitter bland annat Ulf Silbersky själv, Martin Walfisz som är en välkänd entreprenör i spelvärlden, kommunstyrelsens ordförande Johan Andersson (S) och flera andra.

Den som övertygar juryn med sin affärsidé vinner priset som består av ett aktiekapital på 50 000 kronor.
Dessutom får det vinnande bidraget hjälp med gratis rådgivning och företagartjänster från lokala experter.
– Att man får hjälp med rådgivning gör att fler får möjlighet att vara med i tävlingen. Även personer som inte redan är en del av näringslivet.

Priset har möjliggjorts genom bidrag från företagare i Eslöv.
– Det är jätteroligt och visar på ett engagemang för de här frågorna.
Ulf Silbersky hoppas att aktiebolagstävlingen kan bli ett återkommande inslag.
– Det här är ett sätt att uppmuntra till entreprenörskap och till innovativitet, säger Ulf Silbersky.

Jllkalender

En rad med text

Kommuninformation