Desirée Persson, 23 år, och Emil Fredberg, 22 år, hemma på besök i Skåne under en kort paus från repetitionerna av ”West Side Story”. Foto: Catharina Nilsson
Emil Fredberg vid pianot i föräldrahemmet i Abbekås.

Musikalartister på blixtvisit

Abbekås För att få sjunga och spela sätter de själva upp ”West Side Story” på Växjö teater -
Abbekåssonen Emil Fredberg och Vollsjötösen Desirée Persson.

De har en dags ledighet i repetitionsschemat. Då passar de på att åka hem till Skåne till sina föräldrar och andra åtaganden. Emil Fredberg vikarierar som kantor och ska jobba denna söndag och Desirée Persson ska packa flyttlådor.
Ett kort avbrott från deras vardag då de är i full färd med att repetera Shakespeares drama ”West Side Story”.

Desirée ska spela Maria och sjunga klassiska stycken och Emil står framför musikerna i rollen som dirigent.
Det är önskan att få musicera som har drivit fram hela projektet. 22-åriga Emil Fredberg är även producent och ansvarig för uppsättningen tillsammans med de lika unga kollegorna Hani Arrabi och Philip Carcamo, genom bolaget ”Highlight productions”
Riskaspekten i projektet hanterar Emil med hoppfull optimism.
– Hani är lokalkändis i Växjö, jag är ganska säker på att det kommer mycket folk, säger Emil och tillägger med ett snett leende:
– Jag kanske är lite naiv.

Men helt oerfarna är inte artisterna trots sin ringa ålder.
”Highlight productions” har tidigare satt upp en föreställning på Växjö teater, ett musikalpotpurri, och då kom en stor publik.
– Fem utsåld föreställningar. 1 600 kom för att titta, berättar Emil Fredberg. Emil och Desirée lärde känna varandra på folkhögskolan S:t Sigfrids folkhögskola där de båda studerade musik.

Nu har de lämnat skolan men kommer fortsätta att arbeta tillsammans i och med att ”Highlight producions” planerar att sätta upp föreställningar regelbundet.
I framtiden kan det bli fråga om turnéer också, intygar Emil.
Men i nuläget får den som vill se lokalförmågorna framträda ta sig upp till Växjö där premiären sker på fredag den 14 augusti.

Om man bara vill höra Desirée sjunga finns chansen faktiskt på hemmaplan redan på söndag. Söndag den 16 augusti uppträder Desirée tillsammans med kantor Ingela Bertilsson i Vollsjö kyrka.
Desirée har sjungit med Ingela sedan hon var fem år gammal och känner en enorm tacksamhet för den skolning och uppbackning hon fått av församlingen och byn.
– När jag spelade i Annie på Nöjesteatern i Malmö körde två busslaster från kyrkan för att få se den, berättar Desirée med ett soligt leende.

Jllkalender

En rad med text

Kommuninformation