Skallgång i kväll i hopp om att hitta saknad 54-åring

BLENTARP/SKÅRBY Sökandet efter den försvunne 54-årige mannen från Blentarp fortsätter.
I dag har det gått en vecka sedan mannen försvann.

Med start klockan 18.00 nu i kväll arrangerar Missing people en kombinerad skallgång till fots samt bilsök med hopp om att hitta den 54-åringe man från Blentarp som varit försvunnen sedan den 3 augusti.
Skallgången utgår från Skårby vid Ljunits församling, mitt i området där mannen ofta brukar röra sig.
– Han tycker om att promenera där omkring och vi vet att han brukar och kan gå långt. Det vi just nu oroas över är att han kanske ramlat och skadat sig.
Det säger Lena Stenbäck från Missing people som är operativt ansvarig för kvällens skallgång.

Som Skånska Dagbladet berättade tidigare är mannen 186 centimeter lång, väger runt 85 kilo och har kortklippt mörkt hår. Han var vid försvinnandet klädd beige kortbyxor, grön tenniströja, beige V-ringad pullover samt slitna gymnastikskor i neutral färg.
– Vi utgår från Blentarp som är mannens hemort men rör oss i området där han brukar promenera. Att vi samlas i Skårby är för att prästen där erbjudit oss att använda lokaler som en samlingsplats för de som deltar i sökandet, berättar Lena Stenbäck.

En observation som gjorts förra tisdagen var en man som sågs vandra från Ystad djurpark, längs med E65:an.
Omfattande sökning efter mannen gjordes i tisdags utan resultat. Flera andra dagar i förra veckan har sökningar genomförts men utan iakttagelser eller observationer är det svårt att komma vidare menar polisen.
Enligt uppgift från polisen liksom från Missing people ska mannen vara vid god fysisk vigör och det finns inga uppgifter om att han skulle vara förvirrad.
Den som har sett något kan höra av sig till 112 eller 114 14.

Jllkalender

En rad med text

Kommuninformation