Mellan 13 000 och 15 000 personer vistades på Höörs marknad under helgen. Foto: Stina Sandström

Arrangörer nöjda med årets marknad

höör Årets Höörs marknad blev en riktig fullträff enligt marknadsgeneralen Nicklas Persson. Enda smolket i glädjebägaren var - det fina vädret.
– På söndagen hade vi inte så många besökare som vi brukar ha, säger han.

I går måndag syntes inte många spår på Nya Torg efter helgens Höörs marknad undantaget de bajamajor som snart ska transporteras bort.
– På söndagen nådde vi inte det besöksantalet som vi räknat med. Men under de fyra dagarna som musiktält, tivoli och marknad pågick skulle jag uppskatta att vi hade mellan 13 och 15 000 besökare, säger Nicklas Persson.

Sedan marknaden tog en ny riktning för tre år sedan har många Höörsbor uppskattat Partyfabrikens musiktält. Så också i år när en större satsning på kända artister gjordes.
Utöver frekventa underhållaren Nick Borgen, uppträdde Dogge Doggelito och Lasse Sigfridsson som tidigare var medlem i Lasse Stefanz.
– Det har varit en blandning på besökarna. Från de minsta barnen till många äldre, säger Nicklas Persson.

Vad gör en marknadsgeneral dagen efter Höörs marknad?
– Han är på sitt jobb i Markaryd. Först i nästa vecka ska vi ha ett möte med bland annat kommunen där vi summerar vad som var bra och vad som kan göras bättre, säger Nicklas Persson.

Överskottet som kommer från marknaden läggs i huvudarrangören Höörs brottarklubbs ungdomsverksamhet.
– Bland ska vi på ett stort läger i Hästveda om någon vecka. Men jag vet inte hur stort överskottet blir ännu, säger Nicklas Persson.

Jllkalender

En rad med text

Kommuninformation