Fortsatt strid om politiker

lund Lunds kommuns jurister dras in i affären med vänsterpolitikern Hanna Gunnarssons kritiserade uppmaning att riva ner Sverigedemokraternas reklamkampanj i tunnelbanan.

Kommunjuristerna har fått frågan på sitt bord efter ett klagomål som lämnats av en privatperson på Lunds kommuns hemsida.
Ett ärende har upprättats och juristerna ska svara den klagande mannen.
– Vi kommer att titta på det på något sätt. Det är den enda kommentaren jag kan lämna i nuläget, säger kommunjurist Pernilla Ardhe.

Mannen, som skriver att han inte stödjer Sverigedemokraterna, SD, på något sätt, menar att Hanna Gunnarsson uppmanar till vandalisering och att hon uppviglat på Twitter och Facebook.
– Oavsett vad SD nu kör med för budskap så är det nog inte ett lämpligt uttalande för en politiker som sitter i barn- och utbildningsnämnden, skriver mannen.
Han menar att barn har lätt att ta efter vad vuxna säger och gör, och han tycker att man som folkvald ska man vakta sig tunga.

– Om nu politiker får uttrycka sig sådär, så avsäger man sig per automatik rätten att gnälla när meningsmotståndare kommer med andra budskap, fortsätter mannen.
Som Skånska Dagbladet tidigare skrivit reagerande Hanna Gunnarsson i förra veckan på SD:s uppmärksammade reklamkampanj i Stockholms tunnelbana som på engelska bland annat kritiserade det utbredda tiggeriet i många svenska städer.
Hanna Gunnarsson gick på sociala medier ut med uttalanden som ”riv ner, klistra över, förstör” och ”krossa med alla till buds stående medel” med avseende på SD:s tunnelbaneaffischer.
Hon uppgav för tidningen att hon står fast vid sin åsikt. Hon tolkar reklamkampanjens budskap som rasism och något som inte ska finnas i gatubilden.
Sedan Hanna Gunnarsson gav sig in i debatten om reklamkampanjen har hon har fått målarfärg hälld över sin bil och hon har blivit dödshotad på nätet.

Senaste nytt omLund

Jllkalender

En rad med text

Kommuninformation