Mirza Halvadzic (till vänster) lämnar ett allsvenskt guldjagande IFK Norrköping för spel i ettan med Trelleborgs FF.Arkivbild

Trelleborgs FF spetsar truppen med tre nya

TRELLEBORG När division 1-säsongen snart återstartar har topplaget TFF förstärkt med tre nya spelare.

Sista dagen innan fönstret stängde plockade TFF in 23-årige kanadensaren Roger Thompson och tidigare har klubben gjort klart med Freddie Brorsson från MFF:s U19-lag och lånat in Mirza Halvadzic från IFK Norrköping.
Det mest uppseendeväckande förvärvet är Mirza Halvadzic, som alltså lämnar ett guldjagande IFK Norrköping för ett TFF som också går för guld, men två divisioner längre ned.
– Lånet gäller tre månader. Sedan är det meningen att jag ska tillbaka till IFK Norrköping för att under försäsongen motivera att jag ska ha en plats i laget nästa år. Man vet aldrig vad som händer, men så är det i alla fall tänkt, säger 19-årige Mirza Halvadzic.
Han slog igenom i MFF:s ungdomsled och som en av tre MFF-spelare var han med och tog brons i U17-VM. När IFK Norrköping erbjöd ett seniorkontrakt flyttade han dit och hittills har det blivit tre inhopp i Allsvenskan.

– Jag trivs i Norrköping. Det är en fin stad, jag bor bra och hela truppen jobbar stenhårt mot det genensamma målet att bli bra nog för att ta guld.
– Men jag tog ett snack med Janne Andersson och vi var överens om att jag behöver speltid. Jag har egentligen inga stora invädningar mot att det varit svårt att ta en plats i IFK. Förra säsongen var vi illa ute och då var det svårt att satsa oprövat. I är har det gått så väldigt bra hela tiden att det inte är läge att byta för mycket i laget. Men jag har utvecklats mycket av den allsvenska träningen, säger Mirza Halvadzic.

Han betonar också att TFF passar bra eftersom det är en klubb som satsar seriöst på att ta sig från division 1-nivån.
– TFF ska inte spela i division 1 utan minst i Superettan. Förhoppningsvis kan jag vara med om att ta laget tillbaka till rätt nivå.
I Trelleborgs FF får dessutom Mirza Halvadzic, som kan användas både som anfallare och yttermittfältare, återknyta bekantskapen med Patrick Winqvist, som han hade i MFF.
– Jag genomförde det första träningspasset på måndagen och det kändes hur bra som helst. Eftersom jag är från Lund har jag tillfälligt flyttat tillbaka till mina föräldrar där och det är enkelt att pendla till Trelleborg.
Freddie Brorsson är anfallare och bror till Franz som slagit igenom i MFF:s seniortrupp.
Roger Thompson är försvarare och hämtas i KSV Baumatal i den tyska regionalligan. Kontraktet gäller säsongen ut.