VM-ryttare i fjor, men Jeanna Högberg missar årets EM eftersom hennes Darcia är skadad. Men det blev en andraplats med unga löftet Dan Brown på Ribersborg. Foto: Christel Behrmann

Dan Brown ger tröst åt Högberg

Ridsport Jeanna Högbergs VM-häst Darcia är skadad. Därmed missar hon det EM som pågår just nu.
– Visst är det trist men det är kul att vara på Ribersborg också, sa Bålstaryttaren efter sin andraplats i onsdagens klass.

Med bildsköna Darcia var hon en liten skräll i VM i franska Caen förra året. Jämna, fina prestationer av klass under säsongen belönades med en plats i det lag som så småningom slutade sexa.
Naturligtvis hade hon drömt om att få vara med även när det var EM i ridsportens Mecka, Aachen. Men Darcia skadades och är foirtfarade inte fullt igång. Jeanna har i stället ägnat sig åt sina yngre hästar. Förra veckan red hon unghäst-VM i tyska Verden med Springbank och tog sig hela vägen till finalen.
… Där blev han tyvärr väldigt stressad och spänd, så han fick aldrig riktigt visa vad han går för, berättade Jeanna.

Just nu tävlar hon en annan ung häst på Ribersborg, blott åttaåriga Dan Brown.
– Han är otroligt bra i huvudet och gör alltid det man ber honom om. Och så är han stallets kelgris, sa Jeanna.

På tisdagen vann Dan Brown Prix St Georges och igår fick han debutera i Intermediaire I, och det blev en andraplats.
– Det är debut för honom även internationellt. Han är bara så duktig, Nu ser vi fram emot avslutningen, küren, på torsdagen.
Charlotte Haid-Bundergaard från Hörby vann Intermadiaire II-klasen med Roberto des Frettes, 0,7 poängprocent före Per Sandgaard på Charmeur och med Malin Rinné på tredje plats.
Idag avslutas dressyrtävlingarna på Ribersborg och i morgon är det dags för fälttävlan.