Fredrik Carlson och Simon Månsson går liksom övriga Sommarlovsentreprenörer i mål på fredag. Deras lan, spelträffar för unga, under sommarlovet har blivit uppskattade.

Deras sommaridé blev en lan-succé

STAFFANSTORP Det började lite trevande men sedan Fredrik Carlson och Simon Månsson lagt lite extra krut på marknadsföring blev deras lan en succé.
Och den kommer att fortsätta i höst.

Staffanstorps sommarlovsentreprenörer är inne på upploppet.
På fredag är det avslutning och prisutdelning men för några av årets deltagare kommer projektet de startat i sommar att fortsätta ett tag till.

Så är det exempelvis för Fredrik Carlson och Simon Månsson som valde att genomföra flera lan – spelträffar för unga – under sommarlovet.
– Vi har genomför sex lan i sommar. Vi körde varje tisdag och fredag sen projektet kom i gång och hade tänkt hinna ordna ett till men det får nog bli senare i höst, säger Fredrik Carlson.
– Nu måste vi göra vår rapport klar till fredagens avslutning med sommarlovsentreprenörerna och sen börjar skolan. Vi startar tredje året på gymnasiet i nästa vecka och vill hinna lägga krut på skolarbetet.
Sommarens lan har gått bra tycker han.
– Det var lite trögt i starten. Tillräckligt många kände nog inte till det då så vi satsade extra på att marknadsföra oss och gick runt och lade flyers i brevlådorna. Sen lossnade det.
– Det kom som mest 20 personer och det var vi väldigt nöjda med.
Sina lan, spelträffar, förlade simon och Fredrik till hörsalen i biblioteket.
Tisdagar var det ett lan över dagen från klockan 9.18 och det drog mest besökare.
– Det var succé, Jag tror dagtid passade den åldersgrupp på 9-16 år vi valt bäst. Fredagens lan började klockan 20 på kvällen, pågick hela natten till 12 på lördagen och dit kom inte lika många.

Det har varit mycket jobb med förberedelser inför träffarna.
– Det var massor att göra. Först måst vi skaffa licens för att få sälja läsk, choklad och chips.
Pojkarna fick också ta kontakt med fältgruppen.
– Det var för säkerhets skull om något skulle hända, men allt var lugnt.
– Sedan fick vi också ordna och fixa inför varje lan, sälja läsk och godis och hålla i alla trådar. Det var lärorikt och spännande me på några träffar hade vi hoppats på lite mer folk.
Den stora behållningen var att se kompisar få tillfälle att spela tillsammans.
– Gemenskapen har varit jättebra.
– Det här känns som ett litet projekt vi kan fortsätta ha vid sidan ms kolan och vi har faktiskt fått förfrågningar om att ordna ett privat födelsedagslan och även ett ”gubb-lan” – för några som är lite äldre. Det gör vi gärna.

Och Fredrik Carlson och simon Månsson utesluter alltså inte att det blir ytterligare ett öppet lan i höst för ungdomar i Staffanstorp.
– Det hoppas vi.
På fredag den 14 augusti är det alltså avslutning för årets sommarlovsentreprenörer i Staffanstorp.

Då ska priset som årets sommarlovsentreprenör, bästa marknadsföring och bästa entreprenörsinsats delas ut.
Juryn som tar beslut om vinnarna består av Björn Persson, Vilax, Maria Carlqvist, Sparbanken Skåne Lotta Grönvall, Hjärupsgården, Mårten Mårtensson, Mims Invest, Tina Xhemajli, förste vice ordförande i kommunfullmäktige.

Jllkalender

En rad med text

Kommuninformation